top of page

Can Batlló 2015

 

 

La classe d’Animadors Socio-Cultural i Turística vam anar de sortida al equipament cultural Can Batlló el dia 15 de desembre, per visitar la fabrica, que ens expliquin una mica de història d’aquesta i per veure com funciona l’equipament autogestionat per els veins i veïnes del barri de la Bordeta.

Abans d’anar amb tota la classe vam anar l’Estel el Roger i l’Adrià per visitar i conèixer el que és Can Batlló i vam conèixer al Joan Costa que és el responsable de fer les visites per la fàbrica i vam aprofitar per fer-li una entrevista perquè ens expliques el més important de Can Batlló.

Vam quedar a les 8.20 a la plaça de Sants i vam esperar fins les 8.30 perquè tothom arribes i perquè anéssim tots junts. Això ho va valorar molt positiu ja que un grup bastant nombrós va arribar tard per culpa de problemes amb el transport públic.

Quan estàvem gairebé tots vam marxar cap a Can Batlló passant per el centre okupat de Can Vies i vam fer una breu pausa per explicar una mica el centre i una mica de la seva història. La classe va valorar aquesta parada positivament però molt breu ja que els hi hagués agradat conèixer més aquesta casa.

Al arribar al bloc 11 ens vam reunir amb un petit grup de alumnes que faltaven i vam començar la visita per l’exterior de la fàbrica amb una explicació de la història que tenia i els espais que utilitzaven. Aquests recorregut ens el va fer el Joan Costa i ens ho va explicar molt bé ja que ell va viure tot la transformació i la cessió del bloc 11. Aquests recorregut el vam valorar positivament ja que era força interesant conèixer la història de la fàbrica.

Després vam anar a veure ¡les instal·lacions i els equipaments que utilitzen en el bloc 11 aquests van ser: el bar, l’auditori, la biblioteca, el rocòdrom, les sales per ballar, la sala per fer malabars i teles, el taller de fusta, l’hort, el pipican, el taller de cotxes i bicicletes i la sala polivalent on hi havia un teatre i allà feien malabars, masses monocicle...

La classe va quedar sorpresa amb els equipaments però sobretot amb la manera de treballar i autogestionar-se ja que és una cosa molt complicada d’organitzar i és difícil sostenir-ho econòmicament ja que tota la gent qui hi treballa ho fa voluntàriament i sense ànim de lucre i tots els diners que guanyes ja sigui amb el bar, amb les festes o amb altres coses, els destinen íntegrament a can Batlló ja que es necessiten molts diners per mantenir el bloc 11 i tot el que comporta aquest.

 

Nosaltres valorem la visita molt positivament perquè hi ha pocs equipaments culturals que funcionin així i també com animadors és una manera d’organitzar-te diferent a totes les altres. La classe va valorar la sortida molt profitosa i ,de moment, la que més els hi va agradar ja que son maneres de treballar que comporta molt sacrifici , temps i disposició que no tothom està disposat a donar-ho.

Com a grup creiem que la sortida va sortir molt bé i la organització d’aquesta també ja que vam començar  i acabar a la hora prevista. També creiem que és una sortida que els següents alumnes de Animació Socio-Cultural i Turística haurien de fer per conèixer que és un equipament autogestionat i sobretot l’equipament de Can Batlló ja que és el més gran de Barcelona.

 

 

Roger, Estel i Adrià

bottom of page