

ANIMACIÓ
MERCAT DE LES FLORS I EL GRANER
El passat dia 25 de març vam tenir l'oportunitat de visitar el Mercat de les Flors i el Graner.
MERCAT DE LES FLORS
Què és?
És un espai de referència de les arts escèniques en general que està potenciant les arts de moviment amb la dansa com a nucli central de la seva programació, a la vegada que actua com a centre de creació que produeix espectacles de nova creació.El Mercat de les Flors neix com a equipament escènic municipal el 28 de febrer 1983, construït a la muntanya de Montjuïc.


Forma part dels equipaments que configuren la Ciutat del Teatre, on la plaça Margarita Xirgu alberga els tres espais teatrals: el mateix Mercat, el Teatre Lliure i l’Institut del Teatre.
FÀBRICA DE CREACIÓ EL GRANER
Què és?
El Graner és el centre de creació i aprofundiment del llenguatge del cos i del moviment.
Acull residències de creadors de dansa, desenvolupa projectes de cooperació artística amb altres agents culturals i promou la integració de l’espai al barri.
Va obrir les seves portes al 2011. És un espai de 1.000 m2 que disposa de quatre sales d’assaig, creació i posada en escena, distribuïdes en una sala plató de 240m2, dos sales d’assaig de 100m2 i una sala de recerca individual de 42m2. També disposa d’espais òptims per a oficines que poden acollir projectes de producció i gestió.

LA VISITA
Vam anar a les 10h del matí al Mercat de les Flors, ens estava esperant Valerí (responsable de publicitat i difusió), Judith (responsable de programació) i Toni ( responsable de producció).
Allà ens van explicar la història del recinte, els inicis del equipament, les tasques de cadascú, i van respondre molt amablement els dubtes que van anar sorgint. També ens van oferir una petita visita pel teatre, i així, conèixer els espais dels que disposen.
Seguidament, a les 12h vam arribar al Graner, i allà ens va atendre Cristina, coordinadora artística de l'equipament.
Al vestíbul del centre ens va explicar en què consisteix el centre, quin paper tenen dins del barri, l'organització interna d'aquest i l'evolució que ha tingut el centre en aquest breu temps i la oferta d'activitats i tallers dintre del servei educatiu.
També vam conèixer com és realitza la difusió i el finançament del centre.
Després de l'explicació i de diferents preguntes que els companys i les companyes van realitzar, Cristina ens va portar a veure les diferents sales que disposen, i vam trobar-nos amb un resident, Guido Sarli, que en aquell moment estava treballant en el seu projecte i va fer un petit descans per explicar-nos la seva experiència personal com a resident dins del Graner.
Patri, Marina i Sarai