

ANIMACIÓ
VISITES A GRANOLLERS
L’art i la cultura són àmbits molt importants en el poble vallesenc de Granollers. En ell podem trobar diferents espais que els contemplen i, entre ells, la Fàbrica d’Arts Roca Umbert.
FÀBRICA D'ARTS TOCA UMBERT
Què és? Abans era una fàbrica tèxtil molt important per la ciutat. Actualment, és un complex cultural que avarca més de 15 equipaments diferents on la cultura, la participació, l’art, la creació, el pensament i les noves tecnologies són el més important.
La Roca Umbert és un recinte on tots aquests aspectes es treballen en xarxa i són compartits entre artistes i ciutadans. Es dedica, fonamentalment, a la producció, formació i difusió de la creació artística cultural.
I, per què parlem sobre aquest recinte cultural? Doncs perquè un dels equipaments dels que disposa és:
La Troca: Centre de Cultura Popular i Tradicional.

LA TROCA: CENTRE DE CULTURA POPULAR I TRADICIONAL
Què és? L’equipament municipal on s’acullen totes les entitats de la ciutat que actuen en l’àmbit de la cultura popular i tradicional.
LA VISITA
Farà aproximadament un més, nosaltres, els alumnes de 2on d’Animació Sociocultural i Turística, vam anar de visita a la capital del Vallès Oriental, Granollers. Per conèixer la gestió i el funcionament intern de La Troca i apropar-nos al nou concepte del què és una "Fàbrica d’Arts".
Un cop reunits a l’estació, sobre les 9 del matí, vam dirigir-nos cap al recinte de La Fàbrica d’Arts Roca Umbert. Després de fer un cafè ràpid, vam començar les activitats.


Primer ens van presentar a l’Alfons Senyé, director de La Troca; però abans de fer-nos una xerrada sobre l’equipament i ensenyar-nos les instal·lacions, vam participar en una mini-gimcana per tot el complex cultural que tres de les nostres companyes havien organitzat. L’objectiu d’aquesta dinàmica era conèixer alguns dels equipaments que hi havia en el recinte. Tots els grups, a mida que superaven totes les proves, obtenien un premi per la seva col·laboració!
I ara si; durant gairebé una hora, l’Alfons ens va explicar tot el que estigués relacionat amb La Troca. Des del seu finançament fins a la seva graella d’activitats passant per les tasques de les que ell s’encarregava. Seguidament, ens va fer una visita per totes les sales i tots els espais que La Troca ofereix.
A continuació, va aparèixer la coordinadora de tota la Fàbrica d’Arts, Teresa Llobet i, amb la col·laboració de l’Alfons, ens van fer una visita guiada per tot el complex cultural.

Vam poder veure una exposició a l’Espai d’Arts, ens van explicar com estava gestionada tota la fàbrica, vam entrar a un espai polivalent... En general, vam poder conèixer gairebé tots els equipaments de la fàbrica.
I un dels equipaments que hem de destacar, és el Taller Sarandaca. En aquest taller es creen moltíssimes figures festives de la mà d’en Ramón Aumedes, màxim escultor d’imatgeria festiva de Catalunya. Ell, en primera persona, ens va explicar ràpidament en què consisteix l’elaboració d’una figura festiva i, també, va mostrar-nos el seu taller on guarda molts motlles de figures que ha fet durant la seva carrera professional.
La penúltima parada abans de marxar va ser la Tèrmica, el cor de l’antiga fàbrica tèxtil, una nau que es conserva molt bé. Vam poder observar la gran maquinària que s’usava abans per generar energia calorífica per donar electricitat a tot el recinte. Sense cap mena de dubte, una visita privilegiada a un espai màgic.


Per acabar, vam conèixer alguns membres de l’associació que gestiona la Nau B1: Centre de Creació i Difusió Musical.
No t'ho perdis! Clica aquí i podràs veure totes les fotografies de la sortida!